Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Verstappen: Mentální odolnost? Bulls**t!

Verstappen: Mentální odolnost? Bulls**t!

Nějaká mentální nepřipravenost nikomu nezabrání soutěžit v F1.

Max Verstappen se domnívá, že v prostředí Formule 1 se zbytečně moc mluví o mentální odolnosti. Podle něj je to jenom bulls**t.

17 letý pilot letos absolvoval svou první sezónu v kokpitu monopostu a příští rok už bude jezdit ve Formuli 1. V poslední době tedy často dostává otázky, zda se neobává nedostatku zkušeností s jízdou a nastavováním monopostu a novináři se ho také často ptají na jeho mentální připravenost.

"Nemám s tím problém," řekl mladý Holanďan redaktorovi oficiální webové stránky Red Bullu. "Jsem uvolněný a nechci myslet na stres ani zkoušku mentální odolnosti. Abych byl upřímný, považuji to tak trochu za bulls**t."

A jaké měl pocity po prvních kolech v jednom z nejrychlejších monopostů na světě?

"Samozřejmě, před naskočením do vozu vůbec netušíte, co máte očekávat. Ale po pár kolech jsem se už v kokpitu cítil pohodlně a začal jsem cítit, kde má vůz limity. Je to něco zcela jiného než motokáry. Mám tím na mysli brzdový pedál, práci s plynovým pedálem, polohu ve voze, výhled na trať. V těchto oblastech jsou největší rozdíly, ale už od prvních kol jsme byli poměrně rychlí, takže jsem se docela dobře adaptoval."

Verstappen se měl příští rok v Toro Rosso učit od Daniila Kvjata, ten však přestupuje do Red Bull Racingu a Holanďanovi tak možná bude s aklimatizací pomáhat mnohem zkušenější Jena-Eric Vergne. Jméno druhého jezdce Toro Rosso bychom se mohli dozvědět už v nejbližších dnech.