Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Verstappen by si vybral Vergna

Verstappen by si vybral Vergna

Bylo by to dobré pro Toro Rosso a také pro něj.

Dnes na trati opět uvidíme také Maxe Verstappena, který se poprvé svezl už v prvním tréninku v Suzuce, díky čemuž se stal nejmladším jezdcem celé dosavadní historie F1. Už víme, že příští rok bude reprezentovat barvy Toro Rosso i v závodech a stane se tedy i nejmladším jezdcem, který se kdy postavil na start velké ceny. Podle původního plánu Red Bullu měl Verstappen příští rok vytvořit dvojici s Daniilem Kvjatem, ten byl však po Vettelově odchodu povolán do Red Bull Racingu a o uvolněném kokpitu u Toro Rosso se ještě nerozhodlo. Velkou šanci na setrvání má prý Jean-Eric Vergne, ale ve hře jsou i další junioři Red Bullu. Své šance se dovolává Carlos Sainz mladší, ale v užším výběru jsou i Pierre Gasly a Alex Lynn. Verstappen by ale dal přednost zkušenému Francouzovi.

"Pro tým by bylo lepší, kdyby si mohl ponechat jednoho zkušeného jezdce, takže bych si přál, aby Jean-Eric zůstal," řekl v Austinu Verstappen. "Samozřejmě myslím také na sebe, je to už zkušený jezdec a v mnohém by mi mohl pomoci. Nepochybně má velký talent, jinak by nemohl jezdit v F1. Jistě si to zaslouží."

Mladý Holanďan je součástí juniorského programu Red Bullu jen krátce, ale s Vergnem se už stihl poznat a je přesvědčen, že by se jim dobře spolupracovalo.

"Je uvolněný a hlavně je to dobrý člověk. Vždycky byl ke mně přátelský a já si ho za to vážím. Doufám, že příští rok budeme v jednom týmu.