Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Caterham to ještě zkouší přes crowdfunding

Caterham to ještě zkouší přes crowdfunding

Kdokoliv může přispět a získat tričko, boty nebo zadní křídlo.

Krátce po zprávě o ukončení činnosti Marussie F1 vydal vlastní tiskovou zprávu i Caterham, poslední existující tým z trojice stájí, které do F1 společně vstoupily v roce 2010. Bohužel, ani o tým z Leafieldu a jeho dluhy zatím nikdo neprojevil seriózní zájem, ale ještě se nevzdává. Stejně jako Marussia je již v rukou správců, kteří se ještě pokouší získat čas pomocí crowdfundingu, tedy pomocí velkého množství relativně malých příspěvků od fanoušků, sponzorů a zájemců o odměny.

Finbarr O'Connell, správce a dočasný šéf týmu: "Neustále pracujeme na návratu na závodní dráhu. Naším cílem je účast v závodě v Abú Zabí a doufejme, že to bude odrazový můstek pod křídlo nového majitele. V crowdfundingové kampani chceme vysbírat peníze na náš comeback.

Aby se závodní tým mohl včas vypravit na Blízký Východ, musí do příštího pátku vysbírat 2 350 000£. O pomoc však nežádá s prázdnýma rukama a pro fanoušky má připraveny odměny. Za 40£ sice nabízejí pouze kšiltovku ze speciální edice, ale za 500£ může mít fanoušek týmový overal přímo z VC Abú Zabí, za 3 000£ zadní křídlo z loňského vozu a za 45 000£ může být v Abú Zabí prominentním hostem týmu. Během prvních hodin kampaně se podařilo vysbírat 7% potřebné částky.