Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren propouští hlavního aerodynamika

McLaren propouští hlavního aerodynamika

Po příchodu posil se stal nadbytečným.

McLaren Racing propouští svého dosavadního šéfa aerodynamiky Douga McKiernana. McKiernan se už do McLaren Technology Center nevrátí, ale ještě několik měsíců platí ochranná lhůta, během níž bude pobírat část platu, ale nemůže být najat jiným týmem. Britský tým se tak vyhne úniku citlivých informací o novém voze pro příští sezónu.

Jeho propuštění McLaren vysvětlil velkými změnami v organizaci vedení týmu, který má opět pod palcem Ron Dennis. Ten najal Erica Boulliera na post závodního ředitele a společně stáj připravují na partnerství s Hondou a návrat na nejvyšší příčky mistrovství světa F1.

K týmu se před pár týdny připojil také Peter Prodromou, který zaujal místo šéf inženýra, ale u Red Bullu roky pracoval jako šéf aerodynamiky.

"Všichni v McLarenu extrémně tvrdě pracují, aby ho vrátili tam, kam patří - úplně na vrchol. Na cestě za tímto cílem zkoumáme vše, co v McLarenu děláme a přijímáme mimořádně talentované jednotlivce," vysvětlil mluvčí McLarenu. "Potřebujeme se však ujistit, že žádná úloha v týmu nebude přidělena dvěma lidem, takže jsme začali rozhovory s pár lidmi, pro které už bohužel v nové struktuře nezbylo místo. Každému z nich poskytneme maximální možnou podporu."