Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel nadšen z prvního testu ve Fioranu

Vettel nadšen z prvního testu ve Fioranu

První fotky nového jezdce v červeném.

Sebastian Vettel o víkendu testoval už téměř 3 roky starý monopost Ferrari F2012. V chladném počasí musel jezdit na speciálních pneumatikách Pirelli určených pouze k pomalejším testovacím kolům, ale na svůj první test v červeném overalu prý nikdy v životě nezapomene. Stal se součástí dlouhé historie Ferrari a nejoblíbenějšího závodního týmu na světě.

"Bylo to fantastické," řekl nadšený Vettel. "Dosud si pamatuji, jak jsem před lety jako dítě stál za plotem a snažil se nakouknout přes plot a teď jsem tam byl jako součást toho všeho, jezdil a poznával členy týmu. Byl to jedinečný zážitek. Samozřejmě, pro testování je už dost chladno a udělal jsem jen pár kol, ale byl to fantastický pocit. Ve voze F1 je to vždycky zábava a myslel jsem na to, jak jsem se jako 11 nebo 12letý pokoušel sledovat na trati Michaela.

V prostředí F1 koluje mnoho příběhů o tom, jaký je to skvělý pocit, řídit červený vůz Ferrari a teď můžu říct, že jsou všechny pravdivé. Nejsou to pohádky, je to živá legenda a je dost zvláštní pocit být toho součástí, být v autě a vidět lidi jak se pokoušejí lézt po plotě, jenom aby to auto viděli. Na dnešek nikdy nezapomenu. Musím si zvyknout i na velmi odlišné barvy. Vše je červené, vše je výjimečné a jsem opravdu rád, že jsem tuto výzvu přijal."