Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Bottas má být budoucností Williamsu

Bottas má být budoucností Williamsu

Ale pokud nedostane rychlý vůz, může odejít.

Bottasova kariéra jezdce F1 nezačala v roce 2013 zrovna nejlépe. Během celé sezóny dokázal dostat williams FW35 na bodovanou pozici pouze jedinkrát, což mu vyneslo 4 body. Letos se však všechno změnilo, mladý Fin šestkrát zamával divákům ze stupňů vítězů, bodoval ve všech závodech kromě Monaka a Singapuru a v celkovém hodnocení skončil před Sebastianem Vettelem, Fernandem Alonsem i svým týmovým kolegou Felipe Massou. Z nenápadného mladíka se stala nová hvězda a Williams věří, že budou spolu kráčet až k zisku mistrovského titulu.

"Jsem si jistá, že mnoho lidí Valtteriho bedlivě sleduje. A proč také ne? Nyní je jednou z největších hvězd celé F1," nepochybuje Claire Williams. "Ale Valtteri začal svou kariéru s Williamsem a po rozhovoru s ním nemůže nikdo pochybovat, že je Williamsu i nadále stoprocentně oddaný. Jsme odhodláni uspět a společně to dokážeme.

Pro mě je loajálnost mimořádně důležitá a myslím, že Valtteri to cítí stejně. Samozřejmě, například jméno Ferrari by mohlo být lákavé, ale on dokonale zapadá do našeho týmu a to je důležité i pro Valtteriho. A proč by odcházel od konkurenceschopného vozu, když ví, jak velké máme plány a co všechno může dosáhnout u Williamsu?

Kdybychom v šampionátu skončili na pátém nebo šestém místě, bylo by to samozřejmě jiné. Ale proč by přestupoval do jiného týmu, když u nás může mít vítězný vůz? Proč jít někam jinam?"

Williamsová však připouští, že vše by se mohlo změnit, pokud by se jim nepodařilo postavit konkurenceschopný vůz.

"Nikdy nevíte, co přinese budoucnost. Pokud bychom Valtterimu nedokázali dát stroj, jaký jsme mu slíbili a on by už u Williamsu nebyl šťastný, vůbec bychom se ho nepokoušeli zastavit. Momentálně jsme však spokojeni. Máme jednu z nejlepších jezdeckých dvojic celé F1, ani jednomu z našich jezdců nestojí v cestě jeho ego a společně pracují na úspěchu celého týmu."