Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Verstappen: Jsem jezdec, ne čaroděj

Verstappen: Jsem jezdec, ne čaroděj

V prvních závodech se pokusí dostat vůz až do cíle.

Letos se na start Velké ceny Austrálie postaví i 17letý Max Verstappen a nepochybně mu média věnují velké množství pozornosti, s čím ruku v ruce přijde i obrovský tlak. Najmutí tak mladého a nezkušeného jezdce týmem F1 způsobilo velký poprask, proti účasti tak mladých jezdců v mistrovství světa se vyjádřilo několik významných osobností motorsportu a FIA už připravuje zpřísnění pravidel pro získání super licence. Mladý Holanďan však hodlá odolat tlaku a nebude se snažit všechny okamžitě přesvědčit jedním skvělým závodem.

"Jsem jezdec, ne čaroděj," řekl Verstappen během rozhovoru pro De Telegraaf. "Máte jen jednu šanci zanechat dobrý první dojem, takže se musíte postarat, aby byl opravdu dobrý. Pro nováčka to znamená především dojet do cíle a nerozbít auto, to chtějí všichni nováčci. Nikdo nechce začít chybou. Na začátku nebude všechno perfektní, ale jsem tady, abych získával výsledky. Během sezóny se budu postupně učit a to nejen ve voze, ale i mimo něj. Nakonec ale bude nejdůležitější, jak šlápnu na plynový pedál."

Mladý pilot se ocitne na jedné trati s hvězdami F1, ke kterým ještě před pár lety vzhlížel jako ke svým idolům. Na dráze však hodlá závodit se všemi stejně.

"Nestarám se o to, kdo sedí ve voze přede mnou nebo za mnou. Na trati je to jedno. Pokud bude Alonso za mnou, budu před ním svou pozici bránit stejně jako před kterýmkoliv jiným pilotem."

Holanďan ještě dodal, že jeho jasným cílem je zisk titulu mistra světa, ale předtím se potřebuje osvědčit a dostat z Toro Rosso "výše".