Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull přesouvá své jezdce do GP2

Red Bull přesouvá své jezdce do GP2

Reakce na nový systém přidělování super licencí?

21letý šampion GP3 Alex Lynn i 18letý Pierre Gasly, který loni získal druhé místo ve Formuli Renault 3.5, budou letos závodit za tým DAMS v GP2. Oba junioři Red Bullu tak dostanou šanci v týmu, ve kterém loni jezdil vítěz série Jolyon Palmer a před ním i Romain Grosjean a Davide Valsecchi, šampióni sezón 2011 a 2012.

"Jsem nadšený, že letos budu moci závodit právě za tým DAMS," řekl Alex Lynn, který si brousí zuby rovnou na vítězství v šampionátu. "Jejich výsledky v několika uplynulých sezónách mluví samy za sebe. Pokud bych si mohl vybrat libovolný tým GP2, vybral bych si DAMS. Je to skvělá příležitost a jsem jim za ni velmi vděčný. Mým cílem je boj o první příčku šampionátu. Už dlouho se nikomu nepodařilo vyhrát hned v prvním roce. Nesmím moc ztratit na začátku sezóny a později bych už měl být schopen bojovat o vítězství a pódia."

Pierre Gasly loni porazil všechny soupeře ve Formuli Renault, s výjimkou zkušenějšího Carlose Sainze, který bude letos závodit v Toro Rosso. Místo toho, aby zůstal a znovu zabojoval v FR 3.5, připravuje se na zcela novou výzvu.

"V GP2 budu mít hodně silných soupeřů, takže se budu muset opravdu snažit," uvědomuje si Francouz. "Samozřejmě, mým cílem je vyhrát šampionát. Jsem v nejlepším týmu, kde mám všechny potřebné zdroje."

Ve Formuli Renault tak nezůstal ani jeden jezdec Red Bull Junior týmu a je otázkou, zda je to náhoda, nebo rakouská společnost pouze zareagovala na nový bodovací systém FIA zavedený pro jezdce žádající o super licenci. GP2 je nejlépe bodovanou sérií a mladý jezdci v ní potřebné body nasbírají snadněji než v FR 3.5, kde ani vítěz nedostane 40 bodů nezbytných pro přestup do F1.