Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Gasly popírá neshody s Red Bullem

Gasly popírá neshody s Red Bullem

Nezapomíná, co pro něj udělali

Během tohoto týdne se objevily spekulace zpochybňující budoucnost Pierra Gaslyho u stáje AlphaTauri. Vše odstartoval Paul di Resta, který v rozhovoru s Nikem Rosbergem pro Sky Sports prozradil, že se Gasly podle jeho informací v Red Bullu, jehož juniorkou AlphaTauri je, s pár lidmi rozhádal. Poté se přidal i švýcarský bulvární plátek Blick. Ten uvedl, že vítěz letošní Velké ceny Itálie kontaktoval Renault ohledně místa týmového kolegy Fernanda Alonsa pro příští ročník.

Gasly ovšem popírá, že by jeho vztah s Red Bullem procházel krizí: „Jsem celkem upřímný člověk. Říkám, co si myslím a ne vždy máme stejné pohledy a názory. Ve skutečnosti je ale respektuji a jsem opravdu vděčný za to, co pro mě udělali, protože nejsem někdo, kdo zapomíná. Vím, kdo jsou lidi, kteří mi na mé cestě pomohli. Vím, že bych bez Red Bullu nebyl tam, kde jsem dnes. Ale potom, co se stalo loni (sesazení z A-týmu Red Bullu), to byl šest měsíců úplně jiný příběh,“ řekl Gasly pro oficiální web F1.

Podle švýcarského Blicku měl Gasly kontaktovat Renault. Foto: Renault

„Když jsem se vrátil zpět do Toro Rosso (dnešní AlphaTauri), chtěl jsem odvést tu nejkvalitnější práci a ukázat se v tom nejlepším světle. Myslím, že to šlo ještě lépe, než jsme si všichni mysleli. Bylo to tedy dobré. Po mém prvním roce s Toro Rosso, který byl skvělý, bylo ale pro mě důležité ukázat, že když jsem znovu s nimi, tak se mi daří. Když mám kolem sebe všechno, co potřebuji, daří se mi stejným způsobem. Vztahy s Red Bullem jsou stále dobré, všechno bylo dobré, jen těch šest měsíců byl jiný příběh,“ dodal.

Spekulace spojující Gaslyho s Renaultem (příští rok stáj ponese název Alpine) shazuje mimo jiné i skutečnost, že současný pilot týmu Esteban Ocon uzavřel loni dvouletý kontrakt. Podle něj by tedy měl za francouzskou ekipu závodit i v příštím roce.

Zdroj: F1, úvodní foto: AlphaTauri