Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Gasly se dozvěděl dobrou zprávu ve spodním prádle

Gasly se dozvěděl dobrou zprávu ve spodním prádle

Na Marka se už nemůže zlobit

Po oficiálním oznámení nám Pierre Gasly méně formální formou prozrazuje i pár zajímavostí kolem jeho přestupu do týmu Red Bull Racing.

"Když mi Helmut (Marko) zavolal, měl jsem na sobě pouze spoďky. Jakmile telefonát skončil, začal jsem pobíhat po domě, hulákat na kamarády a od radosti jsme naskákali do bazénu! Byl jsem nadšený a šťastný, protože jsem po takovém telefonátu toužil už velmi dlouho. Toto je to, proč jsem se upsal juniorskému programu Red Bullu."

Mimochodem naznačil, že měl na šéfa tohoto programu i celého působení Red Bullu v motorsportu trochu pifku, když pro něj v roce 2016 po vítězné sezoně v GP2 neměl místo v Toro Rosso a místo toho ho poslal do Japonska, aby závodil v lokálně populární sérii Super Formule. Dnes můžeme spekulovat, zda Marko už náhodou mladíka nepřipravoval na spolupráci s japonskými inženýry Hondy, která tam jeho týmu dodávala motory, ale tehdy to vypadalo jako zbytečný krok stranou.

"Nerozuměl jsem jazyku, nevěděl jsem kam jít z letiště. Je to úplně jiná kultura. Nebylo to pro mě vůbec snadné,“ řekl Gasly, ale jak už to bývá - konec dobrý, všechno dobré. "Rozhodně to pomohlo mé připravenosti na F1. Když jsem byl mladší, kladl na mě (Marko) velké nároky. Ale každou výzvu jsem zvládl nejlépe, jak jsem mohl. Chtěl jsem mu dokázat, že jsem opravdový bojovník, že se nikdy nevzdám svého snu a že si své místo zasloužím."

Gasly také prozradil, že s budoucím týmovým kolegou Maxem Verstappenem se jako soupeři potkali již v roce 2010 v motokárách a svedli tam pár dobrých soubojů.