Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Gasly testuje pneumatiky Pirelli

Gasly testuje pneumatiky Pirelli

Red Bull ho nechává sbírat cenné kilometry.

Po nepříliš vydařeném testu s Mercedesem v Barceloně pokračuje Pirelli v testování prototypů pneumatik pro příští sezónu na okruhu Yas Marina v Abú Zabí. S novými, širšími pneumatikami tam jezdí testovací vůz Red Bullu s Pierrem Gaslym za volantem. Test začal už v pátek, pokračoval v sobotu a Gasly bude jezdit i dnes.

Zástupci Pirelli se vícekrát nechali slyšet, že by byli raději, kdyby týmy posílaly na testy zkušené jezdce, kteří znají současné pneumatiky, mohou poskytnout kvalitní zpětnou vazbu a vědí, co by jim příští rok nejvíce vyhovovalo. Mladý francouzský jezdec ale díky testu dostal dvě velké příležitosti najednou. V GP2 bojuje o titul šampiona s Antoniem Giovinazzim, na kterého před posledním závodním víkendem ztrácí 7 bodů. Tušíte správně, že sezóna skončí závody na okruhu Yas Marina.

Možná ještě důležitější je, že si Gasly zvyká na sílu vozu F1, testovací vůz by měl mít téměř stejně vysoký přítlak jako vozy budoucí sezóny a také dostává možnost spolupracovat se špičkovými inženýry týmu Red Bull Racing i Pirelli. Výborná příprava jezdce, který by příští rok mohl nahradit Daniila Kvjata v Toro Rosso, juniorském týmu Red Bullu.

Pirelli se už letos z Abú Zabí nepohne. S Red Bullem tam bude testovat opět na začátku listopadu, uprostřed listopadu bude Ferrari na uměle kropené trati testovat pneumatiky do mokrých a přechodných podmínek a poslední společný test bude následovat po posledním závodě sezóny F1 na stejném okruhu.