Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je "mírně spokojen"

Vettel je "mírně spokojen"

Nejrychlejší čas je fajn, ale kilometry Mercedesu jsou cennější.

Po avizování zpoždění vývoje nového vozu a těžkého vstupu do sezony 2015 byli dnes fanoušci Ferrari připraveni asi na hodně nepříjemné zprávy. O to víc je musel překvapit pohled na finální tabulku nejrychlejších časů, které kraluje Sebastian Vettel. Pro Scuderii je to pozitivní první krok, ale německý pilot by prý svůj čas klidně oželel, kdyby mohl najet tolik kilometrů jako Nico Rosberg z Mercedesu.

"Myslím, že časy na kolo teď nejsou až tak důležité. Počítají se především kilometry," řekl Vettel po skončení prvního dne testů. On sám si na konto připsal 60 kol a příliš tak nezaostal za Williamsem ani Sauberem, ale 157 kol Mercedesu je opravdu záviděníhodný výkon.

"Samozřejmě, je lepší být na vrchních příčkách tabulky než někde daleko dolů, ale jistě bychom se měli snažit sbírat více kilometrů. Referenčním bodem je Mercedes. Dnes udělali 150 až 200 kol, takže je prokázáno, že začínají s velmi spolehlivým vozem. Zbývá jen doufat, že nebudou stejně rychlí jako loni. Již nyní si zaslouží uznání, v zimě odvedli skvělou práci a překvapilo by mě, kdyby nebyli ve stejně dobré pozici jako loni."

Vettela zdržely problémy s telemetrií, ale přesto je se svým prvním testovacím dnem ve Ferrari poměrně spokojen.

"Bylo by fajn udělat více kol, ale celkově můžeme být spokojeni. První dojem je docela dobrý. V této fázi se ještě nedá říct nic konkrétního, ale s prvním dnem můžeme být mírně spokojeni."