Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottas: FW37 je již nyní lepší než loňský vůz

Bottas: FW37 je již nyní lepší než loňský vůz

V garáži Williamsu vládne spokojenost.

Podle Valtteriho Bottase byl nový vůz Williamsu už v první den lepší než jeho úspěšný předchůdce. Fin se včera na trať dostal až krátce před polednem, ale přesto do večera absolvoval 73 kol.

"Ano, jsem si tím jistý," odpověděl Bottas na otázku, zda je nový vůz pro Williams dalším krokem vpřed. "A to máme za sebou teprve první den. Během testů ho ještě vylepšíme a pak budeme pokračovat během sezóny. Myslím, že máme dobrý základ. Podařilo se nám zlepšit aerodynamiku a vůz je v zatáčkách konzistentnější, což je velmi příjemné, jelikož mu můžu víc věřit.

Už na konci minulé sezóny jsme měli dobře ovladatelný vůz, ale z tohoto mám lepší pocit. Ještě nás čeká odemykání oblastí, na kterých závisí naše rychlost, ale nemusíme všechno stihnout už tady v Jerezu. Nyní potřebujeme nový vůz co nejlépe poznat a zjistit jak reaguje na různé změny nastavení. Máme na programu testy aerodynamiky a vyzkoušíme další díly, takže nás čekají náročné, ale důležité dny."

Force India do Jerezu vůbec necestovala a Lotus začas s testy nového vozu až dnes, ale podle Bottase je každý den strávený testováním velmi důležitý a Williams se pokusí dohnat ztracené nedělní dopoledne.

"Byl to trochu pomalý start. V sobotu jsme některé věci nestihli, díly meškaly a v neděli jsme to sotva stihli. Když už jsme byli na trati, tak vše fungovalo a mohli jsme sbírat kilometry, ale ráno jsme ztratili čas a to je opravdu škoda. Odpoledne se nám ale dařilo, všechno fungovalo, vůz je velmi spolehlivý a zanechal dobrý první dojem."