Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottas nevylučuje přestup

Bottas nevylučuje přestup

Prioritou je rychlý vůz, na barvě až tak nezáleží.

Valtteri Bottas nevylučuje, že toto může být jeho poslední sezóna v barvách Williamsu. Nyní nemá důvod uvažovat o odchodu, ale v roce 2016 chce sedět v co nejrychlejším voze.

Bývalý šampion GP3 podepsal s Williamsem smlouvu již v roce 2010 a do závodní sedačky se dostal na začátku roku 2013. Ta sezóna sice dopadla pro Williams katastrofálně, ale Bottas na sebe upozornil alespoň třetím místem v kvalifikaci na Velkou cenu Kanady. Frank Williams mladého Fina označil za jednoho z nejtalentovanějších mladých jezdců, se kterými se během svého života seznámil. A to řekl člověk, který do F1 přivedl Juana Pabla-Montoyu, Davida Coultharda, Jensona Buttona i Nica Rosberga a nelze zapomenout na Jacquese Villeneuvea a Damona Hilla.

Bottas se mu loni odvděčil několika pódiovými umístěními a s radostí kontrakt prodloužil o sezónu 2015. Při otázkách směrovaných k jeho další budoucnosti se však vyhýbal přímým odpovědím a už delší čas kolují chýry o jeho spojení s Ferrari.

Bottas nejprve dostal otázku, zda už dostal nabídky od jiných týmů.

"Nevím. Zeptejte se mého manažera…“ odpověděl Bottas a následně dostal otázku, zda si umí představit přestup do Ferrari, kde by mohl nahradit Kimiho Räikkönena.

"Nevím jakou smlouvu má Kimi. Vím jen to, že chci sedět v co nejrychlejším voze. To je vše, co vám k tomu mohu říct."

Nejjednodušším způsobem, jak si může Williams zajistit Bottasovy služby i pro další roky, je dát mu vítězný stroj. A Fin věří, že by se to mohlo podařit, pokud sezónu 2015 začnou ve stejné formě, v jaké se loučili se sezónou 2014.

"Bylo by dobré, kdybychom začali tam, kde jsme byli v posledních závodech roku 2014. Vůbec nepochybuji o naší schopnosti vylepšovat vůz během sezóny, takže pokud budeme v prvních závodech bojovat o pódia, můžeme se během roku dostat až k vítězstvím."