Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Marko: Starý Sebastian je zpět

Marko: Starý Sebastian je zpět

Čtyřnásobný mistr opět vypisuje neslušné SMSky.

Sebastian Vettel je zpět ve staré formě. Helmut Marko to však neřekl v souvislosti s jeho jezdeckým uměním, ale mluvil o jeho duševním rozpoložení. Christian Horner před pár dny připustil, že Vettel během minulé sezony prožíval krizi a šéf Red Bullu se dokonce obával, že čtyřnásobný mistr světa může zcela odejít z F1. Německý závodník se však nakonec rozhodl hledat novou motivaci a chuť závodit v Maranellu.

"Opět má dobrou náladu," prozrazuje Marko. "Už mi opět posílá neslušné a vtipné SMSky. Zase je to ten starý Sebastian."

Vettela v červeném overalu si všiml také David Coulthard, který v něm vidí stroj na vítězství a možného nástupce Michaela Schumachera.

"Sebastian Vettel je stroj na vítězství, podobně jako Michael Schumacher. Čtyři mistrovské tituly s Red Bullem mluví samy za sebe," řekl bývalý jezdec McLarenu i Red Bullu. "Podívejte se na Ferrari. Je to tradiční tým, vyhrál už mnoho úžasných závodů a rozhodně ví, jak chutná vítězství. Ten tým má vítězení v DNA.

Tým s takto dobrým základem sice také potřebuje být ve správné formě, ale proč by tam jezdec jako Sebastian nemohl uspět? Podle mě je mnohem náročnější být při budování týmu jako Red Bull, který nemá žádnou historii a před pár lety začínal zcela bez zkušeností. S takovým týmem dokázal Sebastian získat čtyři mistrovské tituly, a to je v mých očích obrovský úspěch."