Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Verstappen může za pár let vyhrávat tituly

Verstappen může za pár let vyhrávat tituly

Podle Pujolara je již připraven pravidelně sbírat body.

Max Verstappen se v Austrálii stane nejmladším jezdcem Formule 1, ale podle jeho závodního inženýra Xevi Pujolara je zároveň na F1 připraven lépe než všichni ostatní jezdci, s nimiž dosud pracoval. Zkušený inženýr se už přitom staral o Juana Pabla Montoyu i Marka Webbera.

"Ještě jsem neviděl nikoho tak dobrého," řekl o Verstappenovi Pujolar. "Je připraven okamžitě bodovat v každém závodě. Je talentovaný a rychlý, ale pokud chce vyhrávat závody, musí se ještě zlepšit. Když to zvládne, čeká ho další krok na šampiónskou úroveň.

Své kvality již ukázal v nižších soutěžích, ale nyní má kolem sebe mnoho šampionů a musí dokázat, že je z nich nejlepší. Musí se učit velmi rychle.

Španělský inženýr kromě talentu a rychlosti oceňuje také Verstappenovu disciplínu.

"Někteří piloti mohou být v F1 10 nebo 15 let a přesto nikdy nedosáhnou Maxovu úroveň profesionalismu. Jeho disciplína a soustředěnost jsou mimořádně působivé. Mnoho mladých jezdců se rozptyluje věcmi mimo sport, ale Max myslí pouze na závodění.

Chce být nejlepší ze všech a dává do toho 100 procent a totéž vyžaduje od lidí kolem něj. Tlačí na lidi od motorů, tlačí na mě, tlačí na celý tým."

V Jerezu si Verstappen za volantem nového STR10 připsal 170 kol a v testování bude pokračovat již příští týden ve čtvrtek na okruhu Circuit de Barcelona-Catalunya.