Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je v mnoha ohledech věrnou kopií Schumiho

Vettel je v mnoha ohledech věrnou kopií Schumiho

Arrivabene věří, že bude kráčet v jeho šlépějích.

Čtyřnásobný mistr světa opustil Red Bull a přidal se k Ferrari, díky čemuž může zopakovat úspěch svého německého vzoru Michaela Schumachera. Schumacher přišel do Maranella v době, kdy byl italský tým v krizi a opustil ho až po zisku pěti titulů mistra světa a Maurizio Arrivabene věří, že Vettel dokáže kráčet v jeho šlépějích. V některých věcech je totiž jeho přesnou kopií.

"Za Schumacherově éry jsem se často pohyboval v jeho blízkosti a v srdci tohoto týmu," řekl bývalý manažer Marlbora a nový šéf Scuderie Ferrari. "Musím přiznat, že občas když se podívám na Vettela jsem nadšen a ohromen, protože v některých ohledech je dokonalou kopií Schumiho. Každý, kdo se seznámil s oběma, si všiml tu působivou podobnost. Doufáme, že časem zopakuje také jeho výsledky."

Ve Ferrari se Vettel setkal s mistrem světa z roku 2007, Kimim Räikkönenem. Stejně jako Vettel, také on loni prožil asi nejhorší sezónu své kariéry. Podle Arrivabeneho týmu pomůže spolupráce této dvojice, která už léta udržuje přátelský vztah, a v týmu vytvářejí pozitivní atmosféru.

"Seb a Räikkönen zdravě spolupracují. Kimi má mou důvěru, to jsem nikdy netajil. Nyní máme v týmu přátele, kteří jsou rádi, že mohou spolupracovat."

Scuderia má za sebou slibný jerezský test, ale její šéf je přesvědčen, že soupeři ještě neukázali svou pravou rychlost.

"Zřejmě nejdůležitějším testem bude ten poslední a to z jednoduchého důvodu, že v Melbourne už budou muset všechny týmy vyložit karty na stůl a odhodit masky. Mercedes se v Jerezu hrál na schovávanou a od Hondy můžete vždy očekávat pozitivní překvapení. Není rozumné předem odepisovat japonského výrobce, často mají vítězná řešení.

Mám velké sny, ale nohama zůstávám pevně na zemi. Apeluji na naše fanoušky, aby věřili tomu, co děláme, ale s ohledem na situaci, v níž jsme začínali. Naše pohledy směřují do budoucnosti."