Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren skončil po 21 kolech

McLaren skončil po 21 kolech

Nové MGU-K dorazí v sobotu.

McLaren nebude až do soboty schopen plnohodnotně testovat. Jenson Button dnes ve voze MP4-30 absolvoval 21 kol, pak ho už však musel nechat zaparkovaný v garáži. Podle vyjádření Hondy bude třeba motor vyměnit a co je horší, MGU-K (motorgenerátor rekuperace kinetické energie) bude třeba redesignovat, jinak by mohlo dojít k opakování stejné poruchy.

Upravená část pohonné jednotky však do Barcelony dorazí nejdříve v sobotu a hrozí teda, že McLaren bude zítra čelit stejnému problému.

"Dnes ráno jsme museli test přerušit, protože jsme na MGU-K objevili chybné těsnění," vysvětlil Jasuhisa Araj, ředitel výzkumu a vývoje Hondy. "Vadný díl způsobil problém, který nás donutil vyměnit celou pohonnou jednotku, a pro dnešek jsme tedy skončili. Součástku bude nutné redesignovat, aby se předešlo potenciálnímu opakování problému.

Bohužel, nové díly nepřijdou dříve než v sobotu, takže zítra možná budeme čelit stejnému problému."

Araj ještě dodal, že Honda i McLaren udělají vše pro to, aby zítřek co nejlépe využili.

"Takové problémy jsou součástí testování, ale v noci uděláme vše, co bude v našich silách, a naplánujeme produktivní testovací den s Fernandem za volantem. Doufejme, že nové řešení bude už v sobotu připravené a oba jezdci budou mít možnost odjet užitečná kola."

Button měl jezdit také zítra a Fernando Alonso měl přijít na řadu v sobotu a v neděli, ale vzhledem k okolnostem došlo k výměně a zítra se potrápí španělský pilot. Button se do vozu vrátí v sobotu.