Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Boullier: Jsme o 50 procent pozadu

Boullier: Jsme o 50 procent pozadu

Na simulaci závodu ještě ani nepomysleli.

Nové partnerství McLaren-Honda prochází náročnou předsezónní přípravou. V Jerezu najezdil McLaren ze všech týmů nejméně kilometrů a ani první den v Barceloně neproběhl podle jeho představ. Včera se očekávalo další trápení, protože Honda musela u sebe v továrně redesignovat MGU-K, ale Fernandu Alonsovi se nakonec podařilo absolvovat 59 kol, což je pro McLaren zatím nejlepší výsledek celé předsezónní přípravy.

"Jsme spokojeni s tím, že jsme si připsali další kola, prošli našim dnešním programem a zvládli víc, než jsme očekávali," řekl Boullier, závodní ředitel McLarenu. "Celý den proběhl poměrně hladce a začali jsme dohánět zameškané. Ale i když jsme rádi, že se věci daly do pohybu, stále nemůžeme hodnotit rychlost. Je před námi ještě dlouhý seznam systémů čekajících na kontrolu. Vůz reaguje jak se od něj očekává, ale na závodní simulaci ještě nejsme připraveni a kvůli tomu si ještě nejsme jistí celkovou výkonností vozu."

Boullier odhadl, že kvůli mnoha problémům s technikou již oproti původnímu plánu zaostávají o přibližně 50 procent.

"Na přípravu máme 12 dní (třikrát čtyři testovací dny) a pokud některý z nich ztratíme, tak nemůžeme být stoprocentně připraveni. Chceme pořádně prověřit nejen motor ale i celý vůz a nejsem si jistý, jestli se nám ze seznamu podaří vyškrtnout všechny položky. Odjeli jsme asi tak 50 procent z toho, co jsme měli v plánu, takže jsme o 50 procent pozadu."

Dnes si toho McLaren ze svého seznamu opět moc nevyškrtne, Jenson Button má zatím na kontě 12 kol.