Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

McLaren nabízel Hondě roční přestávku

McLaren nabízel Hondě roční přestávku

Éric Boullier zpětně potvrzuje staré zprávy

McLaren se rozhodl nečekat, až vývojový tým Hondy sám najde správnou cestu, a od příštího roku bude používat motory Renault. Během tohoto roku se objevovaly zprávy a drby o tom, že McLaren usilovně hledá alternativní řešení, aby se už příští rok dostal k dobrému motoru, ale zároveň si udržel finančně zajímavé partnerství s japonským gigantem. Závodní ředitel týmu Éric Boullier nyní potvrzuje, že některé úniky informací nebyly vymyšlené.

"Když jsme letos absolvovali první zimní test, uvědomili jsme si, že máme velký problém. Znervózněli jsme a začali hledat cestu, jak se z této šlamastyky dostat. Jako poslední možnost jsme Hondě nabídli vynechání sezony. Oni by pracovali na zlepšení a McLaren by zatím používal jiné motory," řekl Boullier v rozhovoru pro francouzský magazín Auto Hebdo.

Ještě předtím bylo navrženo "snazší" řešení, jenže to by automobilka musela uznat, že bez pomoci nedokázala vyrobit dobrou hybridní pohonnou jednotku.

"Inženýři Hondy a jejich kolegové z Mercedesu mohli navázat technickou spolupráci. Nebo mohla být zformována naše vlastní skupina odborníků na motory z různých společností a ta by Hondě pomohla rychleji objevit efektivnější řešení. Bohužel ani jedna z těchto možností nebyla důkladně zvážena a nám došly nápady. Nevyhnutelně jsme museli dojít k závěru, že jedinou možností je ukončení spolupráce."

Auto Hebdo také citovalo ředitele týmu Renault Cyrila Abiteboula, který se vyjádřil k nepotvrzeným zprávám, že francouzská automobilka se s McLarenem na palubě s radostí zbaví Red Bullu, čímž by ho nejspíš poslala do náruče Hondy.

"Renault a Red Bull si dříve nebo později půjdou každý svou cestou, ale teď mohu potvrdit pouze to, že s nimi máme smlouvu na sezonu 2018," řekl Abiteboul.