Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Výborné výsledky ISR Racingu při testech ve Francii

Výborné výsledky ISR Racingu při testech ve Francii

Česká stáj má za sebou dvoudenní testování na Paul Ricardu.

Oficiální testování před začátkem sezóny Blancpain Endurance Series, které na okruhu Paula Ricarda skončilo včera, proměnilo zimní přípravu I.S.R. Racingu na premiérovou sezónu v závodech GT vozů ve velice slibné výsledky.

Obě Audi R8 LMS ultra nasazovaná českým týmem byla po oba dny velice konkurenceschopná a několikrát byla nejrychlejší mezi vozy se čtyřmi kruhy ve znaku. Marco Bonanomi (ITA), Frédéric Vervisch (BEL) a Filip Salaquarda (CZE) s vozem se startovním číslem 75 skončili v obou dnech na šestém místě (s nejrychlejšími časy 1:57,476 a 1:57,324). Anders a Thomas Fjordbachovi s vozem se startovním číslem 74 pracovali především na své rychlosti v závodě a ve čtvrtek si svůj debut ve voze odbyl Fabio Onidi (ITA), který vystřídal Thomase Fjordbacha. Vůz #74 měl nabitý program a první den odkroužil 59, druhý den dokonce 100 kol. To je dostatečná porce na prověření spolehlivosti některých komponentů před letošními závody.

Igor SALAQUARDA (I.S.R. Racing team principal) „Jezdci a tým dokončili skvěle odvedenou práci, kombinující hon za výkoností a optimalizaci pro závod. Splnili jsme vše, co jsem si stanovili. Naše nejlepší časy nás řadily do nejlepší desítky a byli jsme nejrychlejšími Audi. Co se týče spolehlivosti, odjeli jsme spoustu kilometrů bez jakéhokoli problému.“

I.S.R. Racing se na trati opět objeví 18. a 19. března na okruhu v Misanu v rámci dalších testů a krátce na to pak při úvodním podniku letošní sezóny Blancpain Endurance Series na Monze.