Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: Mercedes není až tak daleko

Räikkönen: Mercedes není až tak daleko

Ferrari může stavět na dobré závodní rychlosti.

Kimi Räikkönen zůstal i přes vypadnutí z VC Austrálie optimisticky naladěn. Podle jeho názoru není letošní sezóna vůbec ztracená.

"Jsem zklamaný, protože jsem nemohl dokončit závod. Bez problémů a poškození bychom měli vůz, se kterým bych se po zastávce v boxech mohl dostat před Williams," věří finský závodník. "I přes problémy po startu jsme měli rychlost na zisk pódia a v posledních kolech závodu jsem mohl bojovat proti Williamsu. Bohužel se to nestalo, dnes jsme měli příliš mnoho problémů.

Teď nejsem zrovna šťastný, ale na druhé straně věřím, že jsme během závodu nebyli moc daleko za Mercedesem. Výsledek ovlivnil vývoj závodu a nevíme, co dělali oni, ale nám se dnes prostě nedařilo. Jsem si jist, že na tom můžeme být lépe a bojovat o přední místa, ale musíme zlepšit rychlost na jedno kolo, protože tam mají před námi obrovský náskok."

Mercedesu by se rád přiblížil také Sebastian Vettel. Němec skončil třetí s více než půlminutovou ztrátou na jezdce Mercedesu, ale hodně času ztratil zaseknutý za Felipe Massou. Ferrari by se podle něj mělo nejprve soustředit na oddělení od zbytku pole a až potom na Mercedes.

"Neměl jsem nejlepší start, dost jsem přetočil kola, a když jsem se pak snažil udržet vnitřní linii, byly moje pneumatiky ještě úplně studené," obhajoval Vettel svůj souboj s týmovým kolegou.

"Williams měl lepší maximálknu, ale my měli skvělou strategii, která nám je umožnila přeskočit během zastávky v boxech. Nyní musíme naši rychlost potvrdit v příštích závodech a pak se můžeme krok za krokem začít přibližovat Mercedesu. Stále jsou daleko před námi, ale to platí pro všechny jeho soupeře. Myslím, že my jsme se přes zimu zlepšili ze všech nejvíce. Dlouho jsem snil o tom, že jednou budu jezdit za Ferrari a podařilo se to uskutečnit ve správný moment."