Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberg: Jedna vlaštovka jaro nedělá

Hülkenberg: Jedna vlaštovka jaro nedělá

V Malajsii už jim spolehlivost stačit nebude.

Force India si v Austrálii připsala na konto 7 bodů, což je pro indický tým po nedostatečné zimní přípravě nepochybně úspěch. Force India měla během zimních měsíců problém s cash-flow a dodavateli, kteří přišli o peníze kvůli pádu Caterhamu a Marussie. Tým nejprve zrušil účast v první sérii předsezónních testů, do druhé nastoupil s loňským monopostem a z třetí promeškal den a půl. Na rozdíl od soupeřů, kteří testovali 12 dní, tak testoval pouze 2 a půl dne.

Zkušený Nico Hülkenberg si však nedělá iluze, body získali díky problémům a chybám soupeřů, ne díky vlastní rychlosti.

"Měli jsme velké štěstí. Kopec míst jsme získali díky lidem, kteří museli ze závodu odstoupit. My jsme byli především schopni dokončit závod, to byl dnes náš jediný žolík, ale dokázali jsme tuto kartu skvěle využít. Neudělali jsme žádnou chybu, strategie byla dobrá a vydělali jsme na každém, kdo měl nějaký problém nebo udělal chybu.

Nemyslím, že to bylo lepší, než jsme očekávali. Bojujeme proti silným protivníkům, na tom se nic nezměnilo. Ano, máme za sebou pozitivní den, pro nás je tenhle výsledek skvělý, ale musíme brát v úvahu také okolnosti. Malajsie bude určitě těžší. Tamní okruh pořádně prověří aerodynamiku a vzhledem k tomu, co nyní víme, očekávám velmi těžký víkend."