Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull: Možná budeme potřebovat 9 motorů

Red Bull: Možná budeme potřebovat 9 motorů

Zůstává však s Renaultem.

Danielu Ricciardovi na cílové rovince Velké ceny Bahrajnu vybuchl již třetí spalovací motor a ve Španělsku tedy bude muset závodit se čtvrtým. Daniil Kvjat je na tom podstatně lépe, jeho druhý motor přežil i bahrajnský závod a bude ho moci využít i za dva týdny na okruhu v Barceloně. Každý jezdec by měl během sezóny použít pouze 4 pohonné jednotky, což znamená i omezení na 4 spalovací motory. Připravuje se sice úprava pravidel, která by jezdcům umožnila sáhnout bez postihu také na pátou pohonnou jednotku, ale pomůže to nějak Red Bullu? Podle Christiana Hornera ne, protože tímto tempem budou jeho jezdci potřebovat 7 až 9 motorů.

"Je to frustrující," řekl šéf Red Bull Racingu v rozhovoru pro oficiální stránky F1. "Určitě budeme potřebovat více než čtyři motory, vždyť do třetího závodu jsme museli nastoupit s třetím. Takže šance na dodržení limitu jsou velmi blízké nule. Nejspíš budeme potřebovat sedm, osm, nebo devět motorů."

Horner a ostatní členové Red Bull Racingu už na adresu svého francouzského dodavatele motorů utrousili nejednu nelichotivou poznámku, ale nadále je pro ně nejlepší šancí na návrat do boje o titul, i když jde už jen o partnerství z rozumu. Red Bull si nemá z čeho vybírat a Renault také ne.

"Ve skutečnosti budeme mít nejvyšší šance pokud zůstaneme s Renaultem a platí to i obráceně. Společně jsme už vyhráli 50 velkých cen a 8 titulů (4 jezdecké a 4 týmové). Máme s nimi kontrakt na roky 2015 a 2016 a je v jejich i v našem zájmu, aby se současné problémy vyřešily co nejdříve."