Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel: Barcelona naznačí další vývoj sezóny

Vettel: Barcelona naznačí další vývoj sezóny

Ferrari se nadále soustředí na závodní rychlost.

Sebastian Vettel předpokládá, že Ferrari stále není rovnocenným soupeřem Mercedesu, ale pravdu ukáže až tenhle víkend. Ten zároveň naznačí, jakým směrem se bude ubírat sezóna až do letní přestávky. Reagoval také na slova Nikiho Laudy, který se během tohoto týdne nechal slyšet, že pohonná jednotka Ferrari je již na úrovni Mercedesu, a že Mercedesu už nezůstala žádná výhoda.

"V první řadě, Niki toho hodně namluví," řekl Vettel o trojnásobném mistru světa. "Pokud se nemýlí, budu jenom rád. Snad se jim opravdu přiblížíme víc, než jen o malý kousek. Není to tak dávno, nějaké tři měsíce, když jsme tu měli zimní testy a Mercedes měl přede všemi obrovský náskok. Od té doby se věci změnily k lepšímu, což je velmi dobré, ale stále zaostáváme a odstup stále není malý.

V minulosti se ukázalo, že Barcelona je dobrým indikátorem toho, jak dobrý balík máme. Pokud se zde ukáže, že jsme udělali krok vpřed, tak bychom to měli pocítit i v dalších závodech. Nadále se budeme postupně zlepšovat, protože taková je Formule 1, ale rychlost v Barceloně mnohé naznačí.

Potřebujeme být rychlejší za jakýchkoliv podmínek, ale nejvíce záleží na závodě, protože za něj se přidělují body. To je nyní naším cílem. Je pravda, že okruh velmi dobře známe a v zimě jsme tu testovali a náš vůz se zde choval velmi dobře. Jenže podmínky byly v zimě velmi odlišné, tehdy zde bylo o 15 až 20 stupňů chladněji, a to hodně věcí mění. Také jsme se hodně naučili během prvních čtyř závodů sezony a vůz je nyní lepší."