Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo: Nepřijatelné

Ricciardo: Nepřijatelné

Ve snaze ušetřit pár kilometrů přišel o téměř celý den.

Daniel Ricciardo stihl během dnešních dvou jeden a půl hodinových tréningů odjet pouze 13 kol. Důvodem byly opět problémy s pohonnou jednotkou, konkrétně se spalovacím motorem. Nepokazil se však nový kus, ale jeden z trojice již použitých.

"Velmi jsme si nezazávodili. Očekávali jsme méně kilometrů, protože jsme se čtvrtý motor rozhodli nasadit až do druhého tréninku. Myslím, že takový byl náš plán a věděli jsme, že toho dnes moc nestihneme. Máme na čem pracovat," řekl Ricciardo krátce po ukončení druhého tréninku.

"Doufali jsme, že bychom mohli celý den vydržet s tím starším motorem, ale to bylo příliš optimistické a počítali jsme spíš s jeho výměnou, ale pak jsme čekali příliš dlouho a nakonec to nestihli včas. Chtěli jsme co nejvíce pošetřit nový motor, takže bychom s ním dnes odpoledne beztak nenajezdili moc kilometrů. Tak či onak bychom měli svázané ruce."

Dnešní selhání tedy bylo výsledkem riskování Red Bullu, do této situace ho však dostal Renault a jeho nespolehlivé motory. Zatímco Ricciardovy soupeři absolvovali začátek sezóny s jedním, maximálně dvěma motory, Ricciardo musel použít tři, přičemž dva z nich byly totálně zničeny a poslední měl dožít právě dnes v Barceloně. Ricciardovi se tak míjí munice, jelikož po nasazení čtvrtého motoru již za každý další dostane trest a bude muset závod začínat z hloubky startovního pole.

"Všichni víme, že toto není akceptovatelné, ale já s tím nemohu vůbec nic udělat. Dělám, co můžu s tím, co mi dají. Důležité bude, aby mi tento (motor) vydržel i v Monaku. To je to poslední místo, kde byste chtěli dostat penalizaci. S trochou štěstí dva víkendy vydrží."