Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vstup do F1? Audi už neříká ne!

Vstup do F1? Audi už neříká ne!

Změny ve Volkswagenu otevřely nové možnosti.

Před pár dny jsme vás informovali o změnách ve vedení Volkswagenu, mateřské společnosti Audi. Z rady koncernu odešel velký odpůrce Formule 1, Ferdinand Piëch i s manželkou. Společnost čekají změny a možná také, dlouho očekávaný, vstup do F1. Dosud přišlo po každé "zaručené" zprávě o vstupu Audi nebo Porsche do F1 razantní odmítnutí ze všech úrovní Volkswagen Group. Nyní však už tuto možnost nepopírá ani šéf Audi, Rupert Stadler.

"Na tuto otázku nemohu odpovědět," řekl s pokrčením ramen Stadler na otázku, zda Audi během příštích pěti let uvidíme na startech velkých cen. "Je to něco, co sledujeme, ale to děláme celou dobu a kromě tohoto sledujeme i další věci. Ale nemůžu říct ano ani ne."

Zvěsti podpořil také výrok bývalého prezidenta Ferrari, Lucu di Montezemola, který italským novinářům prozradil, že Dietrich Mateschitz se snaží získat Audi na stranu Red Bullu a jeho novými pohonnými jednotka nahradit Renault.

Auto Express dále odkazuje na "insidery z Audi a Volkswagenu", kteří prý tvrdí, že Audi připravuje zrušení svých programů v DTM a WEC a ušetřené peníze spolu se spolu s podporou od Red Bullu stanou základem financování vstupu do Formule 1. Vyhoví se tak tlaku členů vedení Volkswagenu, kteří chtějí ve WEC ponechat pouze Porsche. To už jsou ale zcela nepotvrzené informace.

Stadler kromě F1 sleduje i nový šampionát elektrické Formule E a zvažuje zvýšení investic do této série, které se zatím Audi účastní pouze prostřednictvím podpory týmu Audi Sport ABT řízeného ABT Sportline.