Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kdo bude jezdit v Barceloně?

Kdo bude jezdit v Barceloně?

Promenáda budoucích jezdců F1.

Devět týmů F1 se po Velké ceně Španělska nevrátilo na své základny a zůstaly na Circuit de Barcelona-Catalunya, aby se zúčastnily prvního ze dvou dvoudenních sezónních testů. Domů se vrátil pouze Manor, který letos jezdí s loňským vozem a nemá proč testovat. Podle nových pravidel musí každý tým přidělit alespoň dva ze čtyř testovacích dnů nováčkům.

O Pierre Gaslyho, jezdce GP2, se podělí Toro Rosso a Red Bull. 19letý Francouz bude dnes jezdit ve voze Toro Rosso a zítra se přidá k Red Bullu.

Ferrari nepošle na trať ani jednoho ze svých závodních pilotů. Dnes bude v červeném monopostu jezdit Raffaele Marciello, který je sice náhradním jezdcem Sauberu, ale zároveň i členem Ferrari Driver Academy a v GP2 závodí za tým Trident. V barvách Sauberu ho uvidíme ve středu, zatímco v SF15-T bude jezdit Esteban Gutiérrez. Bývalý jezdec Sauberu má v Scuderii pozici prvního náhradníka.

Dalším jezdcem, který si za volant sedne dnes i zítra, je Pascal Wehrlein. Jezdec DTM je náhradníkem Mercedesu, který ho za volant pustí zítra, ale již dnes bude jezdit ve voze VJM08 patřícím Force Indii. Ve středu dá Force India příležitost dalšímu mladíkovi. Svou šanci předvést se dostane Nick Yelloly, který si už vyzkoušel série Formule Renault 3.5 i GP3 a letos také závodí v GP2.

Ve voze Williamsu zítra uvidíme jeho testovacího pilota Alexe Lynna. 21letý Brit loni vyhrál GP3 a letos v GP2 obléká barvy týmu DAMS. McLaren MP4-30 poháněný Hondou bude dnes krotit Oliver Turvey, 28letý závodník Super GT kde jezdí s Hondou NSX-GT. Do vozu Lotusu opět usedne Jolyon Palmer, loňský vítěz GP2, který se již zúčastnil tří pátečních tréninků.