Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sainz zklamán dvěma body

Sainz zklamán dvěma body

Chtěl mnohem víc.

Carlos Sainz přiznává, že z Barcelony odcházel "trochu zklamán" výsledkem nedělního závodu. Spolu s týmovým kolegou Maxem Verstappenem obsadili třetí startovací řadu, a i když věděli, že mají za zády silné soupeře, očekávali mnohem větší bodovou nadílku. Verstappen nakonec dojel na nebodované jedenácté pozici a Sainz bral 2 body za deváté místo.

"Byl to náročný závod a nakonec jsem byl trochu zklamán, že jsem se nedokázal udržet ani jen v blízkosti pátého místa. Šetřil jsem pneumatiky a myslel na konec závodu, protože náš vůz je konkurenceschopnější když se zbaví většiny paliva. Kvůli tomu jsem prodloužil svůj stint na tvrdých pneumatikách (na 28 kol) a těšil se na závěrečný stint s měkčími pneumatikami a simulací kvalifikačních kol."

Sainzovi se v posledních kolech opravdu dařilo, dokázal předjet týmového kolegu a deváté místo si vzal od Daniila Kvjata, jezdce sesterského Red Bull Racingu. Neobešlo se to bez lehčího kontaktu a výjezdu mimo trať, ale mladý Španěl si je jist, že neudělal nic špatného.

"Byl jsem v DRS zóně a podařilo se mi dostat před něj v první zatáčce, ale jelikož to bylo poslední kolo, bojoval jako šílený a vrazil mi do zadního kola. Chtěl jsem se vyhnout kolizi, tak jsem raději jel rovně."

Incident po závodě prošetřili stevardi, nebyly však uděleny žádné tresty ani důtka.