Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Palmer prý Grosjeanovi neškodí

Palmer prý Grosjeanovi neškodí

Francouzky pilot to však vidí jinak.

Romain Grosjean už kvůli dohodě mezi Lotusem a Jolyonem Palmerem přišel o první páteční tréninky v Číně, Bahrajnu i Španělsku. Palmer po vítězství v sérii GP2 získal místo třetího pilota Lotusu F1 a ve smlouvě má i účast v trénincích, která mu může pomoci v hledání sedačky pro příští rok. A jelikož Pastor Maldonado krytý sponzorem PDVSA mu svůj monopost půjčovat nechce, vozí se pouze ve voze Romaina Grosjeana. Mladý britský závodník si však nemyslí, že by negativně ovlivňoval Grosjeanove výkony.

"Nevím, jak moc ovlivňuji jeho výsledky, protože ani nevím, co víc by mohl dokázat," řekl Palmer. "V posledním závodě měl kolizi s Pastorem, kvůli čemuž se trochu propadl, ale odvedl dobrou práci. V závodech, před kterými jsem jezdil, nemohl dosáhnout víc. V Číně byl sedmý, v Bahrajnu také sedmý a v Barceloně osmý. Možná mohl být opět sedmý, ale výš už skončit nemohl.

Není z toho zrovna nadšen, není příjemné nejezdit. Já o tom něco vím, protože (letos) moc nejezdím. Myslím ale, že tomu rozumí a nijak ho to neovlivňuje."

29letý Francouz to však vidí jinak: "Vašemu víkendu to určitě nepomůže. V prvním tréninku byste rádi vyzkoušeli pár věcí, ve druhém je změnili a sledovali reakci vozu a díky tomu učinili nejlepší rozhodnutí pro třetí trénink, kvalifikaci a závod. Pokud nejste v prvním tréninku, samozřejmě nemůžete pracovat na nastavení brzd, diferenciálu a dalších důležitých věcech.

Na druhé straně, dostat se do F1 není jednoduché a pro Jolyona je to dobrá příležitost. Je šampionem GP2 a pro něj je dobré, že se může zúčastnit víkendů velkých cen. Samozřejmě, nejlepší by bylo vynechávat co nejméně a podělit se o to s druhým vozem, ale takhle to teď je a nic se s tím nedá dělat."

Grosjean zatím pro Lotus nasbíral 16 bodů, Maldonado ještě nemá ani bod.