Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lotus opět potrápily prázdné kapsy

Lotus opět potrápily prázdné kapsy

Přepravce pozdržel týmové vybavení.

V Japonsku pokračoval seriál s názvem "Lotus a jeho prázdné kapsy". V Maďarsku mu Pirelli pro nezaplacené účty nechtělo vydat pneumatiky pro první trénink, v Belgii soud na několik dní zadržel týmové vybavení a hrozilo zmeškání VC Itálie a nyní v Japonsku zůstali inženýři a mechanici bez vybavení až do čtvrtečního rána.

Zdržení zapříčinil přepravce, který odmítl dopravit vybavení na místo určení dříve, než na jeho účet přišly peníze. Tým balancuje na hraně nože. Může před ním být skvělá budoucnost, protože se o něj zajímá automobilka Renault a pokud se rozhodne zůstat v F1, odkoupí ho od investiční společnosti Genii a udělá z něj svůj tovární tým, k čemuž patří vysoký rozpočet i pohonné jednotky stavěné na míru. Uzavření obchodu se však oddaluje a Genii nechává tým napospas jeho finančním problémům. Pirelli, přepravcům ani ostatním dodavatelům se nemůžeme divit, pokud by k obchodu s Renaultem nakonec nedošlo a tým zkrachoval, své peníze by už s největší pravděpodobností nikdy neviděli.

Auto Motor und Sport informuje, že týmu chybělo vše od materiálu přes židle až po vybavení kuchyně. Motorsport dodává, že mechanici si objednali pizzu a Romain Grosjean se byl najíst u Renaultu.

"Je fajn, že se v padoku najde někdo pohostinný, kdo vás uvítá, když zůstanete bez jídla. Bylo příjemné udělat malou změnu a najíst se někde jinde. Snad se to dá do pořádku, hlavně že máme vše potřebné k závodění," řekl francouzský jezdec.

Mechanici, inženýři a veškerý personál zřejmě bude mít plné ruce práce, má-li být vše včas stoprocentně připraveno na zítřejší první trénink. Na výsledek kvalifikace a závodu by to ale nakonec nemělo mít žádný vliv.

"To neznamená, že nebudeme moci bojovat o pódium," přesvědčoval novináře Grosjean. "Vzpomeňte si na Spa. My jsme byli na pódiu a v garáži exekutor. Pokud se na trať dostaneme jako obyčejně, bude to v pořádku. Pro lidi v Enstone to určitě není příjemné. Můžeme pouze čekat na rozhodnutí o budoucnosti týmu. Ale máme týmového ducha a chceme závodit a jít tvrdě za svým."