Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean doufá v rychlou záchranu Renaultem

Grosjean doufá v rychlou záchranu Renaultem

Genii nechalo tým finančně na suchu.

Romain Grosjean doufá, že jeho tým co nejdříve změní majitele. Investiční společnost Genii nechává Lotus F1 finančně na suchu a peníze přitečou až s příchodem nového majitele. V ideálním případě to bude Renault připravený tým se sídlem v Enstone opět přestavět na svůj tovární tým se vším, co k tomu patří. To znamená mediální pozornost, nové lidi, pohonné jednotky stavěné na míru a zajištění rozpočtu na nepřetržitý vývoj během sezóny.

"Není to jednoduchá situace," řekl Grosjean francouzské televizi Canal +. "Jak jsem řekl již v Maďarsku, tým je na prodej. A když je tým na prodej, současný majitel už do něj nechce investovat. Ocitli jsme se tedy v období čekání a pro nikoho z nás to není jednoduché. Ale na druhé straně, pokud by tým přebral Renault, a my mu držíme palce aby tak učinil, byl by to začátek skvělého příběhu a velkého dobrodružství."

Alain Prost jako ambasador automobilky Renault minulý týden prozradil, že konečné rozhodnutí by mohlo přijít už v září. Vozy Lotusu zřejmě nadále zůstávají v Belgii v rukou soudních úředníků. Zatím totiž nepřišla žádná zpráva o ukončení sporu Lotusu s bývalým testovacím jezdcem Charlesem Picem a majetek týmu má zůstat zabaven až do chvíle, dokud mu Lotus nevyplatí odškodné.