Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus si opět troufá vyzvat Williams

Lotus si opět troufá vyzvat Williams

Grosjean chce zítra páté místo za Mercedesem a Ferrari.

Lotusu v Kanadě narostly křídla a v dnešní kvalifikaci a hlavně zítřejším závodu to chce přetavit do co největšího bodového zisku. V obou včerejších trénincích byl alespoň jeden z jeho pilotů rychlejší než oba vozy Williamsu a stáj z Enstone proto pomýšlí na obsazení pátého a šestého místa, hned za zády pilotů Mercedesu a Ferrari.

"Měl jsem dobrý den. Dopolední třetí místo mě dost překvapilo, ale odpolední trénink potvrdil, že máme dobrou formu. Vůz byl úžasný," řekl Romain Grosjean. „Myslím, že opravdu máme na to potrápit Williams a možná ho i porazit. Čtyři vozy budou nepochybně rychlejší než my, ale bylo by skvělé získat páté místo."

Francouzský jezdec také vysvětlil, kde se vzala nečekaná rychlost černo-zlatých monopostů.

"Tento vůz je již od prvního dne stabilní na vjezdech do zatáček a velmi konzistentní, takže je zábavné jezdit s ním v šikanách. V tom se liší od loňského vozu, se kterým jsme se pouze snažili udržet na trati. Největší rozdíl je v tom, že když teď otočím volantem doprava, vůz opravdu jede doprava!"

Také Pastor Maldonado si myslí, že největším soupeřem Lotusu je Williams.

"Jsou naším primárním cílem už od začátku sezóny. Pomalu se jim přibližujeme a myslím, že nyní jsme té skupince dost blízko. Překvapivě blízko nejrychlejším. Pokud nám i v kvalifikaci budou pneumatiky pracovat tak dobře, budeme mít silný víkend. Vozu charakter tohoto okruhu vyhovuje, dopoledne i odpoledne jsme byli konzistentně rychlí."