Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciarda už štve přešlapování na místě

Ricciarda už štve přešlapování na místě

Red Bull stále neodhalil příčinu svých problémů.

Daniel Ricciardo je frustrován rychlostí letošního Red Bullu. Loni jsme si ho přitom zafixovali jako usměvavého Australana, ale sezóna 2015 mu dává málo důvodů k upřímným úsměvům. Pohonná jednotka Renaultu ve výkonu nadále výrazně zaostává za konkurencí a letos se k ní přidaly problémy na straně šasi a Ricciardo byl ze své deváté kvalifikační pozice velmi nešťastný. Právě zde loni poprvé vyhrál velkou cenu Formule 1.

"Vzpomínám si, jak jsem tady seděl před rokem a byl stejně naštvaný jako teď," vzpomněl si na těsné výsledky loňské kvalifikace, ve které za týmovým kolegou Sebastianem Vettelem zaostal pouze o 0.041 sekundy, ale musel startovat o tři pozice níž než on, protože se mezi ně ještě vtěsnaly oba williamsy.

"Prostě to nedokážeme správně trefit, což vyvolává pocit frustrace. Během posledních pár závodů jsme nasadili několik nových dílů, ale budu upřímný, vůbec nic se tím nezměnilo. Obávám se, že vůbec nevíme, co nám chybí ani kde bychom to měli hledat.

Snažíme se, zkoušíme to, ale téměř nic z toho nemáme. Možná se potřebujeme vrátit o krok zpět a hledat někde jinde, nebo se podívat, zda jsme nepřehlédli něco důležitého. Samozřejmě, víme jaký máme problém na straně výkonu motoru, ale na straně šasi je něco, co nedokážeme uchopit a vrátit do stavu, v jakém to bylo minulý rok.

Nezdá se mi, že bychom se letos posouvali vpřed. Nepodařilo se nám najít správný klíč. Ne proto, že bychom se nesnažili. V pátek jsme zkoušeli něco velké, ale zdá se, že to vůbec nefunguje. Loni jsme s každé nové věci dostali víc."

V kvalifikaci Ricciardo opět skončil 4 setiny sekundy za týmovým kolegou, odstartují z osmého a devátého místa, desátý bude startovat Pérez a jezdci sesterského Toro Rosso získali jedenáctou a dvanáctou příčku.