Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ricciardo nadále nešťastný

Ricciardo nadále nešťastný

Tak pomalý byl před dvěma lety v Toro Rosso.

Daniel Ricciardo byl velmi zklamaný už po sobotní kvalifikaci a prozradil, že Red Bull netrápí pouze nedostatek výkonu motorů Renault, ale problém je také na straně šasi. Nerozumí mu, a proto ani nové díly nefungují tak, jak by měli. Včerejší třinácté místo mu náladu nezvedlo.

"Snažili jsme se a nic nefungovalo. Byli jsme prostě pomalí," řekl zklamaný Australan. "Byl to pro mě téměř stejný závod jako v roce 2013. Jean-Eric byl šestý, jeho nejlepší výkon sezony, a já jsem skončil někde kolem patnáctého místa. Byli jsme druzí nejpomalejší a ani nevíme proč. O rok později jsem vyhrál a teď jsem měl problém udržet tempo kohokoliv jiného na trati.

V této chvíli se tomu mohu pouze smát. Závodní vozy jsou komplikované a občas jim prostě nerozumíte. Bohužel, tento víkend jsme nezvládli, nečekali jsme, že budeme až tak pomalí.

Už jsem věděl, že nebojuji o body, ale beztak jsem bojoval a snažil se o co nejlepší výsledek. Byl to však jeden z těch závodů, ve kterých můžete pouze kroužit a kroužit… Bylo to totálně nanic, bouchal bych hlavou o zeď… Williams mi dal kolo, takže to byl opravdu nanic den."

Ricciardovu týmovému kolegovi se dařilo o trochu lépe, Red Bullu dovezl 2 body za deváté místo.