Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Arrivabene: Okolnosti zamaskovaly zlepšení motoru

Arrivabene: Okolnosti zamaskovaly zlepšení motoru

Ferrari je prý opět o krok blíž k Mercedesu a vítězstvím.

Ferrari nasadilo v Montrealu vylepšenou verzi své pohonné jednotky a Maurizio Arrivabene je s výsledkem spokojen. V Montrealu to sice nebylo evidentní, ale podle dat jsou nyní vozy Scuderie rychlejší a z pohledu časů na kolo blíže k Mercedesu.

"Podívejte se na Sebovu závodní rychlost. Jasně na ní vidět, že z pohledu časů na kolo jsme na tom dobře," řekl šéf Scuderie Ferrari. "Nastaly různé okolnosti, ale jsem si jistý, že bez nich by na tom byl Seb opravdu dobře.

Takže ano, pozitivně se projevilo vylepšení motoru, to jsme chtěli. Bohužel, neměli jsme dobrý víkend a některé okolnosti zastínily všechno ostatní, ale data z motoru byla dobrá."

Sebastian Vettel musel po poruše v první části kvalifikace startovat z 18. místa a prodírat se vpřed. Jeho časy tedy nejsou srovnatelné s časy mercedesů, ale už jeho páté místo na trati, kde je tak důležitý výkon motoru, je velkým povzbuzením. Z jízdy Kimiho Räikkönena se však vůbec nezdálo, že by Ferrari výrazně pokročilo vpřed. Během jízdy na třetím místě mu dvojice Mercedesu zmizela z dohledu a po smyku ve Vlásence se dostal až za Valtteriho Bottase.

"Z hlediska rychlosti to bylo dobré, ale pokud byste se mě zeptali, jestli jsem v této chvíli šťastný, tak odpověď by byla ne, nejsem šťastný," pokračoval Arrivabene. "Kimi měl místy dobrou rychlost a byl nastaven na jednu zastávku, ale po smyku jsme přešli na dvě zastávky. Pokusili jsme se Bottase dohnat, ale nešlo to.

Jsem rád, že Vettel měl skvělý závod, ale získali jsme body, ne pódium, takže nemůžu říct, že jsem spokojený. Naše cíle se nemění. Jak jsem řekl, když jste neustále (pouze) na pódiu, začne to být nudné, ale pokud z pódia vypadnete, je to ještě horší. Potřebujeme si pohlídat místo na pódiu a dál makat, ne se dívat dolů.

Je před námi dlouhá cesta a s trochou pokory musíme uznat, že v tomto okamžiku jsou (Mercedes) stále silnější než my. Nesmíme si říct, že je to v pořádku, dotáhli jsme ztrátu a nyní můžeme leckdy vyhrát, tak to není. Ale přes víkend to vypadalo dost dobře."