Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Button neměl poruchu, senzor spustil falešný poplach

Button neměl poruchu, senzor spustil falešný poplach

Pohonná jednotka zůstala nepoškozena.

Monopostu Jensona Buttona ani jeho pohonné jednotce se včera nic nestalo. Brit musel po pár kolech ze závodu odstoupit a domnívali jsme se, že došlo k selhání některé ze zcela nových součástek, ale ve skutečnosti správně nefungoval pouze jeden senzor. Pohonná jednotka je tedy v pořádku a v Silverstone bude jako nová.

"Co se týče Jensonova vozu, došlo k selhání senzoru v systému přívodu paliva," oznámil Jasuhisa Araj, sportovní šéf Hondy. "To omezilo výkon a rozhodli jsme se vůz raději stáhnout. Víme, že spolehlivost je nadále problémem a naší prioritou je zlepšovat ji v každém závodě. Připravujeme se na Silverstone, kde nasadíme i pár vylepšení výkonu."

Button popsal situaci ze svého úhlu pohledu: "Ani nevím, co je horší. Odjezdit celý závod půl minuty za chvostem pole, nebo odstoupit po dvou kolech?

Myslím, že se nic nezničilo, ale něco nebylo správně, takže se něco mohlo zničit. Kvůli tomu jsme zastavili. Řekli mi, abych vyzkoušel několik vypínačů a všechno možné, a pak mě zavolali do garáže, protože se s tím nepodařilo nic udělat."

Fernando Alonso odstoupil v prvním kole po kolizi s Kimim Räikkönenem, takže McLaren a Honda mohly po Buttonově odstoupení začít balit. Tým však zůstal na okruhu a připravuje se na dvoudenní test, zatímco ve Wokingu se nonstop pracuje na výrobě dalšího vozu nové konfigurace s krátkým nosem, protože z dosud jediného Alonsova exempláře zůstal pouze vrak.