Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Deváté místo týmu ISR při závodě 1 000 km na Paul Ricardu

Deváté místo týmu ISR při závodě 1 000 km na Paul Ricardu

Nejlepší posádka Audi získala ve Francii opět body.

Závod na okruhu Paula Ricarda, třetí podnik Blancpain Endurance Series 2015, který se jel z části za tmy v neděli večer, přinesl týmu I.S.R. Racing v jeho premiérové sezóně opět umístění v Top 10 a další body.

Po té, co v kvalifikaci zaznamenali druhý nejlepší čas mezi posádkami Audi (1:57,455), Marco Bonanomi, Filip Salaquarda a Frédéric Vervisch (Audi R8 LMS ultra #75) skončili v šestihodinovém závodě devátí a první mezi vozy se čtyřmi kruhy ve znaku. Posádka vozu #74 neprošla sportovní přejímkou a proto nemohla do závodu nastoupit.

Igor SALAQUARDA (šéf týmu I.S.R. Racing): „Dokončit závod na bodované pozici pro nás bylo velice důležité. Jsme jedním ze čtyř týmů, které dokázaly bodovat ve všech dosavadních závodech Blancpain Endurance Series v hodnocení Pro Cup Teams, a vyrovnanost výsledků je naší prioritou. Deváté místo není zcela uspokojivé, ale byli jsme nejlepším mezi vozy Audi a tento okruh R8 LMS ultra zrovna nesedí. Bohužel jsme nemohli počítat s vozem #74, série okolností mimo dosah našeho vlivu nám zabránila druhý vůz nasadit. Nyní míříme do Spa-Francorchamps, kde nás čekají testy před čtyřiadvacetihodinovkou, nejnáročnějším podnikem našeho sportovního programu.“

Blancpain Endurance Series pokračuje 26. července čtyřiadvacetihodinovkou v belgickém Spa- Francorchamps.

Autor fotogalerie: Gianluca Sciarra/Fotospeedy

Audi týmu ISR během třetího podniku BES na okruhu Paul Ricard
Audi týmu ISR během třetího podniku BES na okruhu Paul Ricard
Audi týmu ISR během třetího podniku BES na okruhu Paul Ricard