Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Christian Horner navrhl najmutí Rosse Brawna

Christian Horner navrhl najmutí Rosse Brawna

Správně tipujete, že ne do Red Bull Racingu.

Šéf Red Bull Racingu varuje své kolegy z ostatních týmů, že Formule 1 se řítí do záhuby. Opět.

Tentokrát dostal nápad, že všelékem by mohl být někdo jako Ross Brawn, který by sepsal zcela nová pravidla. Taková, která by byla jednodušší a přitom zajistila těsné soupeření mnoha vozů a ochránila jeho tým od záplavy penalizací za selhání techniky.

"F1 má obrovskou, celosvětovou sledovanost a produkt, který v této chvíli nabízíme… Musíme to udělat líp," řekl Christian Horner. "Vozy musí být větší výzvou, závodění musí být těsnější. V této chvíli to nemáme. Hodně diskutujeme o roce 2017, ale můžeme si dovolit čekat? Potřebujeme to urychlit. Potřebujeme přijmout rozhodnutí, abychom se na to mohli připravit.

Myslím, že potřebuje jednodušší pravidla, protože dostávat penalizace a pak další penalizace… Ještě v sobotu o desáté večer neznáme podobu startovního roštu a další penalizace se rozdávají během závodu. Je to příliš komplikované. Je to příliš komplikované pro týmy, přitom by to pro diváky mělo být co nejjednodušší. Měli bychom se vrátit ke kořenům Formule 1.

Výsledek práce Sportovní pracovní skupiny jsou penalizace, které se zde rozdávaly (v Rakousku Red Bullu a McLarenu). Pravidla jsou nyní příliš komplexní. Motorová pravidla vymýšlí Technická pracovní skupina, tak navrhuji, zrušme tyto skupiny, vymysleme produkt a postavme ho před týmy. Možná k tomu potřebujeme někoho nezávislého, kdo není na nikoho straně. Někoho jako Ross Brawn, který rozumí výzvám, tomuto byznysu a mohl by sepsat specifikace nových vozů nebo sadu technických předpisů."

hornermonaco