Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene: Žádné soustřeďování na rok 2016

Arrivabene: Žádné soustřeďování na rok 2016

Cíl se nemění, Ferrari chce 3 vítězství.

Maurizio Arrivabene je odhodlán nadále hnát Ferrari za Mercedesem a oblíbenou frázi "soustředíme se na další sezónu" z úst tak brzy určitě nevypustí.

Ferrari se nepodařilo vyhrát od neočekávaného vítězství Sebastiana Vettela v Malajsii, kterému pomohlo extrémní počasí i výjezd safety-caru. Ferrari od té doby přišlo s novým velkým balíkem aerodynamických dílů a v Kanadě i s vylepšením motoru. Mercedes přesto s převahou opanoval závody v Kanadě i v Rakousku, a protože se blíží polovina sezóny, začínají se ozývat hlasy, že inženýři v Maranellu by se už mohli raději více věnovat přípravě na další sezonu, novému vozu a novému motoru. Arrivabene však před sezonou stanovil cíl 2 až 3 vítězství a nehodlá ustupovat.

Nechci začít s tím, co říkali mí předchůdci: „Odteď se soustředíme na vůz pro příští sezónu." Máme vyhrazenou skupinu, která již pracuje na novém voze, ale tým maká na našem současném autě.

Nebudeme cestovat křížem krážem po světě kvůli závodům a ve skutečnosti se pouze poflakovat. Vždy chceme podat nejlepší možný výkon. Dříve nebo později chceme vyzvat Mercedes. Jenže ne v roce 2020, ale ještě letos! Řekl jsem, že chceme vyhrát tři závody a na tom se nic nemění. Chceme tři vítězství."

Na otázku, zda je opravdu možné tento cíl splnit v roce 2015, Arrivabene odpověděl prostě: „Ano.