Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Jeden bod nic neznamená

Alonso: Jeden bod nic neznamená

Mohl by pomoct morálce, ale ani si ho nezasloužili.

Fernando Alonso získal svůj první bod letošní sezóny a pátý do společného košíku McLarenu, kde doteď byly jenom 4 body Jensona Buttona z Monaka. Že by se ale Alonso chystal tento malý úspěch oslavit, to se říct nedá. Ve velkém úsilí dvou mistrů světa, McLarenu a Hondy je jedno desáté místo téměř bezvýznamné.

"Doufám, že časem jich bude mnohem víc," řekl Alonso. "Jeden bod je dobrý pro morálku týmu, pro všechny, kteří pracují noc a den a jako odměna za všechny závody, ve kterých jsme si body zasloužili víc než dnes. Dnes jsme si bod ani moc nezasloužili, protože jsme jezdili na jedenáctém místě (z třinácti vozů pokračujících v závodě) a když pak začalo pršet, dostali jsme bod vlastně zdarma.

Nemůžeme říct, že jsem spokojený s desátým místem. Chceme být mistři světa a to si vyžádá obrovské množství práce a disciplíny na dlouhé cestě odsud až do další sezóny.

Tým je nadále velmi soustředěný, v příštích závodech nasadíme několik vylepšení, i když to možná zvenku nebude vidět kvůli dalším penalizacím a startům z chvostu pole. Ale naším cílem je zakončit sezónu na vyšší úrovni a pak už budou body samozřejmostí ne velkou novinkou."

Jenson Button musel ze závodu odstoupit po kontaktu s Alonsovým vozem hned po odstartování závodu. Kolize jezdců McLarenu však byla přímým následkem kolize jezdců Lotusu, kteří se ve stejném místě vzájemně vyřadili ze závodu.

"Ve třetí zatáčce prvního kola došlo k incidentu mezi dvěma vozy. Fernando se jim chtěl vyhnout a strhl volant doprava. Myslím, že ztratil kontrolu nad zádí vozu a vrazil rovnou do mé zadní pneumatiky. Nadzvedlo mě to a otočilo a následkem toho se vypnul motor a už se nedalo nic dělat. Když startujete vzadu, tak je vždy velká šance, že se připletete do nějaké nehody."