Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo prý může za vypadnutí tří jezdců

Ricciardo prý může za vypadnutí tří jezdců

Kalamitu odstartoval lehký kontakt s jeho zadní pneumatikou.

Pro Lotus se Velká cena Velké Británie skončila velice brzy - už v prvním kole závodu. Důvodem byla kolize mezi jeho jezdci ve třetí zatáčce. Zpomalené záběry během závodu ukázaly, jak Romain Grosjean v pravotočivé zatáčce přišel o kontrolu nad svým vozem a cestou mimo trať s sebou vzal i Pastora Maldonada jedoucího po vnějším okraji zatáčky. Tím to však neskončilo.

Za touto dvojicí jel Alonso, dobře viděl kolizi a vozy sunoucí se ven z dráhy a strhl svůj volant dovnitř zatáčky. Kolizi s nimi se dokázal vyhnout, jenže dostal přetáčivý smyk a téměř kolmo vrazil do monopostu svého týmového kolegu, Jensona Buttona, pro kterého to byl také konec závodu. Dál tedy pokračoval jedině Alonso, kterému stačilo zajet do boxů po nové přední křídlo.

Na úplném začátku, při Grosjeanově smyku, však stál ještě jeden jezdec. Francouz tvrdí, že chybu udělal Daniel Ricciardo, když se nechal vynést směrem k vnější straně zatáčky a vrazil mu do pravého předního kola.

"Velmi krátký závod pro celý tým," zhodnotil situaci Grosjean. "Daniel musel extrémně důvěřovat svým brzdám a pneumatikám, ale nezpomalil dostatečně a výsledkem byl konec mého i Pastorova závodu. Nikdo nechce velkou cenu zakončit takto, protože příprava vozů na závod všechny stojí obrovské úsilí. Vím, že tu máme hodně fanoušků a je mi líto, že nás nemohli vidět závodit. Nyní nás čeká Budapešť. V posledních letech se nám tam dařilo a budu připraven bojovat o každý bod.

Maldonado se po kolizi ještě vrátil na trať, ale nezajal daleko.

"Nejprve jsem si myslel, že je to pouze defekt a budu schopen dojet do boxů. Vrátil jsem se tedy na trať ale bohužel, poškození bylo mnohem větší, než jsem se domníval a musel jsem ze závodu odstoupit."