Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Arrivabene o rychlosti Ferrari na Silverstone

Arrivabene o rychlosti Ferrari na Silverstone

Pohár je poloprázdný.

Maurizio Arrivabene řekl, že ho výkon Scuderie ve VC Velké Británie zklamal i přes pódiové umístění Sebastiana Vettela. Ferrari přišlo na okruh se spoustou rychlých zatáček plné očekávání, ale hned od startu závodu bylo vidět, že vůbec nestíhá tempu Mercedesu a Williamsu. Týmu z Grove dokonce přenechalo celou druhou startovní řadu a jeho jezdci odstartovali až z pátého a šestého místa. Přitom se už dlouho pokoušejí především o zlepšení kvalifikační rychlosti. Prý za tím není žádná záhada, vůz SF15-T jednoduše na Silverstone nebyl dost rychlý.

"Vidím poloprázdny pohár," řekl šéf Scuderie Ferrari. "Ohledně strategie jsme odvedli velmi dobrou práci, déšť nám pomohl, jenže kdyby nezapršelo, výsledek by byl úplně jiný. Pokud to (útočení na Mercedes a vítězství) myslíme vážně, musíme se rozhýbat a zapracovat na odstranění problémů.

Podrobnosti probereme v soukromí, ale byli jsme pomalí na rovinkách a přitom jsme nic nezískali v rychlých zatáčkách. A to je problém."

ferrari061

Ferrari v Silverstone netestovalo žádné velké novinky, kde se tedy stala chyba?

"Měli jsme pár nových věcí, tak jako vždy. Už jsem to párkrát řekl a zopakuji to znovu - vyvíjíme průběžně během celého roku, nebude žádná jedna velká změna. Novinky v Silverstone byly stejně významné jako ty z Rakouska a ty, které plánujeme nasadit v Maďarsku. Chcete-li dělat pokroky, potřebujete správnou metodiku práce, proto místo nasazení 10 000 nových dílů najednou nasazujeme vždy jenom pár věcí, zjistíme jejich vliv, zda pracují jak mají, až potom se posuneme dál. Jinak bychom někde cestou ztratili správný směr.

Vzpomeňte si na Barcelonu, tam jsme na tom byli podobně jako v Silverstone. Nehledám výmluvy, ale některé tratě nám sedí a s jinými zápasíme. Nyní se potřebujeme koncentrovat na slabá místa."