Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull nemá zájem o Jamesa Keye

Red Bull nemá zájem o Jamesa Keye

Technický ředitel Toro Rosso bez šance na přestup.

Christian Horner odmítl spekulace o připravovaném přestupu Jamesa Keye z juniorského Toro Rosso do Red Bull Racingu, kde měl údajně zaplnit prázdné místo po Adrianu Neweym.

Technického ředitele Keye získalo Toro Rosso ze Sauberu před sezonou 2013 a zdá se, že jeho práce začíná přinášet první ovoce. Zlepšení konkurenceschopnosti přišlo už loni, dobrou rychlost však zastínilo velké množství poruch monopostu i pohonné jednotky od Renaultu. Letos se spolehlivost zlepšila a nováčci Carlos Sainz a Max Verstappen dokáží hlavně v kvalifikacích konkurovat pilotům Red Bull Racingu. Hlavní tým Red Bullu přitom disponuje stejnými pohonnými jednotkami, ale pracuje s nesrovnatelně vyšším rozpočtem. Co by tedy Key dokázal v čele A-týmu?

"Ne, nemáme zájem," řekl narovinu Horner. "Máme silný technický tým. Adrian je nadále zapojen do všeho, co se v týmu děje a s Robem Marshalem, Pierre Wachem a Danem Fallowsem máme silnou technickou skupinu a nechceme nic měnit."

Horner je přesvědčen, že letos mají opět jeden z nejlepších vozů a mimo pódiová umístění je drží pouze nízký výkon pohonné jednotky, přesto ale ještě je co vylepšovat.

"Nikdy nejsme zcela spokojeni, v F1 se vždycky pokoušíte zlepšit. Změny pravidel (snížení nosů) nám asi ublížily více, než jsme předpokládali. Ale nyní už víme, kde je problém a jak se zlepšit."