Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Příští rok se rozhodne o budoucnosti F1 v Německu

Příští rok se rozhodne o budoucnosti F1 v Německu

Hockenheimring potřebuje plné tribuny.

Už ode dne, kdy jsme se dozvěděli, že letos se žádná velká cena Německa nepojede, jsme začali být ujišťováni o jejím návratu v roce 2016. Hockenheimring má s Berniem Ecclestonem platnou smlouvu a přestože letos nechtěl přebrat závazek Nürburgringu, příští rok velkou cenu určitě uspořádá.

"Bernie, Mercedes a organizátoři z Hockenheimu se pokoušeli najít řešení, ale přesto se nepodařilo dát dohromady rozpočet. Ztráta Velké ceny Německa měla dopad na náš tým a je škoda, že naše vozy nebudeme moci předvést našim fanouškům a kolegům z Daimleru, ale budeme tam příští rok. Na řadě je Hockenheim a není žádný důvod k obavám,“ řekl nedávno Toto Wolff.

No ano, ale co po roce 2016? Odpověď na tuto otázku prý budeme znát až na konci příští sezóny a bude záviset na počtu lidí na tribunách. V roce 2014 se prodalo pouze 52 tisíc lístků, a pokud by se to opakovalo, mohla by se Formule 1 z Německa vytratit úplně.

"Příští rok potřebujeme plné tribuny, aby Formule 1 měla (v Německu) budoucnost," řekl zástupce Hockenheimringu, Georg Seiler. "Fanouškům musíme říct: "Příští rok přijďte a pomozte udržet F1 na Hockenheimu."

Pokud by se podařilo prodat dostatek lístků a podnik se dostal do černých čísel, Hockenheim rád uspořádá závod i v roce 2017, pokud by se tedy Ecclestone a majitel Nürburgringu opět nedokázali dohodnout. Má však stejný problém, jako ostatní evropské okruhy. Mimoevropské velké ceny jsou zpravidla finančně podporovány státem nebo regionem, s čím je v Evropě problém.

"Je to velmi nešťastné, protože Formule 1 zlepšuje image v celosvětovém měřítku. Jiné země to vnímají jako investici do podpory cestovního ruchu a peníze se jim vracejí několika cestami. Za takových podmínek není problém závod udržet."