Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V nouzi je i Hockenheimring dobrý

V nouzi je i Hockenheimring dobrý

Formule 1 zaklepala na vrata bádenského okruhu

Mimořádná doba vyžaduje mimořádná řešení. List Frankfurter Allgemeine Zeitung informuje, že do kalendáře letošní sezony MS F1 by se zcela nečekaně mohl vrátit německý Hockenheimring.

Liberty Media silně teče do bot. Osm podniků je odloženo a dva (VC Monaka a Francie) zcela zrušeny. Navíc vývoj kolem pandemie nemoci Covid-19 v zásadě vylučuje uspořádat během prázdninových měsíců závody s účastí diváků.

Bude to však muset jít i bez nich. Pokud se totiž neuskuteční alespoň patnáct pokračování, bude mít šéf F1 Chase Carey značné problémy s televizními společnostmi, požadujícími podle smlouvy slevu z částky na přenosová práva. 

Spíše než pravidelně se otáčející ruské kolo připomíná letošní sezona F1 ruskou ruletu. Obětí přibývá. Foto: Pirelli

Prázdné tribuny ovšem pokladny promotérů nenaplní. Proto Carey dal „dobrovolníkům“, ochotným podstoupit toto riziko, najevo, že po nich nebude chtít licenční poplatky. Alespoň během sondáže v Hockenheimu na to přišla řeč. Tamní organizátor má ostatně, jak je notoricky známo, hodně hluboko do kapsy. Kritici nicméně upozorňují, že jde o metodu vytloukání klínu klínem – oželené peníze zákonitě budou chybět jinde.

Poměrně nadějně se vyvíjí situace kolem úvodní velké ceny 5. července na Red Bull Ringu. Rakouský vicekancléř a ministr sportu Werner Kogler včera znovu v televizi ORF deklaroval maximální vládní podporu tomuto záměru. Alpská republika navíc zrychluje odbourávání jednotlivých karanténních opatření.

Zdroj: FORMULE.cz