Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hockenheimring zatím nic neslíbil

Hockenheimring zatím nic neslíbil

Kdo to povolí a zaplatí?

Šéf Hockenheimringu Jorn Teske právě prožívá perné chvíle. Sesypala se na něj lavina dotazů poté, co včerejší zpráva o možném konání velké ceny F1 na jeho okruhu způsobila mediální poprask.

Mohu potvrdit pouze to, že jsme v jednání. Kontakt s kolegy z formule 1 jsme vlastně nikdy nepřerušili. Je přece běžné, že si dlouholetí partneři navzájem vyměňují svoje názory. Takže také spolu hovoříme o nejistotě ohledně letošního kalendáře,“ ukázkově zamlžil.

Mnozí se mě ptají, zda je vůbec myslitelné, abychom něco takového uspořádali. Jestli si to umíme představit. Což o to, člověk si představí leccos. Horší už je, když dojde na konkrétní termíny a podmínky. Všechno je třeba exaktně prověřit. A tak daleko ještě nejsme.“ 

Šéf Hockenheimringu Jorn Teske řeší nečekaný problém. Foto: Hockenheimring

Největší balvan, který je nutné odvalit, představují samozřejmě finance. Jiný než bez diváků závod nemůže být. Naskýtá se tedy otázka, kdo organizátorům nahradí výpadek z prodeje vstupenek.

Vždy jsme tvrdili, že do toho půjdeme jen tehdy, když nepodstoupíme přílišné riziko. Z toho jsme nic neslevili,“ naznačil Teske, že Liberty Media nejen od něj žádné peníze nedostane, ale sama by mohla nějakými drobnými přispět.

Teske také připomněl, že zatím vůbec nekomunikoval s odpovědnými státními činiteli o realizovatelnosti takové akce: „Dokud se to nedozvím, nemohu dávat žádné sliby.

Zdroj: FORMULE.cz