Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton by chtěl spasit Hockenheimring

Hamilton by chtěl spasit Hockenheimring

Mercedes dává ruce pryč

V kalendáři velkých cen sezony 2020 bude s velkou pravděpodobností chybět závod v Německu. Hockenheimring nedostává žádnou státní podporu, proto je pro F1 těžké dohodnout se s pořadatelem na osmiciferném ročním poplatku. Že mistrovství světa zůstane bez tradičního závodu v nejlidnatější zemi Evropy, se nelíbí Sebastianu Vettelovi ani úřadujícímu šampionovi závodícímu za tým německé značky Mercedes.

"Pouze pár závodů lze považovat za domov motorsportu a málokde jsou tak skvělí diváci. Velká cena v Německu by měla mít stoprocentní jistotu bez ohledu na okolnosti," řekl Lewis Hamilton.

V Německu by se pravděpodobně nejelo ani letos, nebýt rozhodnutí Tota Wolffa, sportovního ředitele Mercedesu, ujmout se sponzorování domácího závodu automobilky. Podruhé už ale VC Německa nezachrání. Neúspěch v závodě s rozhodnutím nejspíš nemůže mít nic společného, ​​ačkoliv pohled na to, jak tribuny v červených tričkách Ferrari a oranžových Maxe Verstappena řvou radostí po haváriích Lewise Hamiltona a Valtteriho Bottase, asi Wolffovi na náladě také nepřidal.

"Pomohli jsme, jak se dalo," cituje Wolffa Speed ​​Week. "Loni došlo k dohodě tak nějak spontánně, ale nemůžeme v tom pokračovat. Také věřím, že není správné, abychom zasahovali do obchodních záležitostí F1 a Liberty Media. To oni rozhodnou, kde se bude jezdit a kde ne."