Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Toto Wolff: VC Německa se určitě vrátí příští rok

Toto Wolff: VC Německa se určitě vrátí příští rok

Roční pauza nakonec nemusí být na škodu.

Bohužel, právě jsme uprostřed neplánované třítýdenní přestávky před Velkou cenou Maďarska, po níž bude následovat další, čtyřtýdenní pauza. Za neobyčejně chudé léto může vyškrtnutí Velké ceny Německa, která se měla letos vrátit na Nürburgring. Okruh má ale nového majitele a ten s Berniem Ecclestonem nenašel společnou řeč. Ztráta tradiční GP zarmoutila nejen německé fanoušky, ale už příští rok by mělo být vše v pořádku, závod opět uspořádá Hockenheimring.

"Příští rok se do Německa vrátíme. Je to jisté, rozpočet je na svém místě a závod na 100 procent bude," ujistil novináře Toto Wolff, šéf továrního týmu Mercedesu.

Německá automobilka se pokusila letošní závod zachránit a Hockenheimringu nabídla, že převezme část případné ztráty vygenerované závodem zorganizovaným na poslední chvíli, ani to však nepomohlo. Sledovanost v Německu totiž v posledních letech nepříjemně upadá, a to navzdory kralování Sebastiana Vettela a všem úspěchům Mercedesu.

V roce 2013 přišlo na tribuny Nürburgringu 45 tisíc fanoušků a o rok později jich organizátoři v Hockenheimringu napočítali 52 tisíc. Přitom britský Silverstone jich dokázal nalákat až 140 tisíc. Není divu, že Hockenheimring byl opatrný a odmítl přebrat letošní závod.

"Bernie, Mercedes a organizátoři z Hockenheimu se pokoušeli najít řešení, ale přesto se nepodařilo dát dohromady rozpočet. Ztráta Velké ceny Německa měla dopad na náš tým a je škoda, že naše vozy nebudeme moci předvést našim fanouškům a kolegům z Daimleru, ale budeme tam příští rok. Na řadě je Hockenheim a není žádný důvod k obavám.

Myslím, že v Německu už byl beztak přetlak Formule 1, obecně sportu i národních hrdinů. Schumacher vyhrál titul pětkrát v řadě a Vettel čtyřikrát a německý tým vyhrál Světový fotbalový šampionát. V posledním čase toho bylo moc a víc se už ani dosáhnout nedalo. Možná roční přestávka nebude na škodu."