Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Šéfové F1 přiměli Mercedes k záchraně VC Německa

Šéfové F1 přiměli Mercedes k záchraně VC Německa

Jistý je ale pouze ročník 2019

Toto Wolff prozradil, že v záchraně Velké ceny Německa na okruhu Hockenheimring nehrál hlavní roli. To šéfové F1 ze společnosti Liberty Media přesvědčili představenstvo Mercedesu, aby obsazením pozice titulárního sponzora poskytlo finanční příspěvek, ze kterého se vyrovná ztráta, které se obávali majitelé tohoto okruhu.

"Když jsme byli v Hockenheimu, v neděli se na nás přišlo podívat pár členů představenstva a Chase (Carey) se Seanem (Bratchesem) využili příležitosti," ozřejmuje průběh událostí šéf týmu Mercedes. "Tribuny byly plné, závod zajímavý a diváci nadšení. Oni se zeptali, zda bychom byli schopni pokrýt (finanční) ztrátu. Když jsme odešli, nechali jsme si to projít hlavou a pak, přes letní přestávku, jsme se pustili do jednání. Když jsme byli hotovi, předestřel jsem to představenstvu. To rozhodlo, že to chceme udělat, že chceme zachovat VC Německa."

Red Bull vlastní okruh, na kterém se jede VC Rakouska a Hondě zase patří Suzuka, ale pro Mercedes je i pozice sponzora závodu velkým krokem do neznáma. Proto byly smlouvy podepsány pouze na jeden rok. Pokud to nebude úspěšný pokus, závod bude opět v ohrožení.

"Myslím, že se soustředíme na povzbuzování fanoušků a na maximalizaci věcí tak, aby z toho měli co nejvíce diváci, lidé od Mercedesu i my. Připravíme dobrou show, budeme předvádět naše vozy a pak rozhodneme, jestli je to vhodný model do budoucna a zda chceme pokračovat. Opci máme do roku 2020," dodal Wolff.